Închinare tradiţională versus închinare modernă
În ce priveşte închinarea în biserică prin muzică ea trebuie să urmeze perceptele Noului Testament " în duh şi adevăr" sub călăuzirea Duhului Sfant şi a adevărurilor promovate de dogma creştină .
Noul Testament nu incurajeaza instrumentele cu atât mai puţin "toate instrumentele si stilurile muzicale "promovată de unele grupări nondenominaionale şi preluate cu entuziasm de unii evanghelici pasionaţi de divertisment.
Ideile pe care le vehiculeaza aceştia precum că închinarea clasică nu este practică pentru că împarte biserica în cor pe de o parte şi membrii bisericii ca spectatori în timp ce închinarea liberă cu trupa de închinători împlică întreaga biserică e ipocrită şi falsă.
În închinarea traţională corul este alternat cu cântările comune la care pot participă toţi membrii ,în timp ce la închinarea cu trupa de instrumentişti, audieta asistă ca spectator sau în cel mai bun caz cînta refrenul unor melodii ,dar totul este în stil de spectacol, iar inchinatorii se pot inchina in realitate artiştilor sau muzicii pe care o adoră şi mai puţin Creatorului, care ar trebui să fie venerat...
În plus muzica cu stilurile laice este impropie unui lăcaş de cult creştin şi unei închinări revereţioase care poate lipsi cu totul în astfel de manifestări, care au de multe ori o tentă de spectacol.
sursa :http://www.comori.org/articol.php?item=797